A ház körüli vizekbe

PROTECT szúnyoglárva-irtó tabletta – használatával megelőzhető a rovarok kifejlődése

Felhasználható:

A tenyészővizekbe juttatva a szúnyoglárvák fejlődésének és a bábok kifejlett csípőszúnyoggá történő átalakulásának gátlására alkalmas. Többféle szúnyogfaj lárváira hat (Aedes aegypti, Aedes albopictus, Culex pipiens).

A tabletta víz hatására lassú ütemben, folyamatosan bocsátja ki a hatóanyagát, így megakadályozza azt, hogy a kezelt vízből kifejlett szúnyogok keljenek ki. Az egyedek zömének pusztulása bábállapotban következik be.

A kifejlett szúnyogokra nincsen hatással!

Használati utasítás:

A készítmény olyan, a lakóhely környezetében fellelhető vízgyülemek kezelésére használható, melyek

  • időszakosan vagy folyamatosan alkalmasak lehetnek szúnyoglárva tenyészésére,
  • ivóvízként nem hasznosulnak,
  • élővizekkel összeköttetésben nincsenek,
  • (dísz)halak tartására nem szolgálnak.

            

Kezelhető vízgyülemek:

  • esővízgyűjtők (pl. hordó, konténer stb.),
  • vízzáró aljzattal ellátott kerti tó.

Alkalmazási dózis: A kezelendő vízgyülemet előzetesen szemrevételezze, majd határozza meg a szükséges mennyiséget az alábbi táblázat figyelembe vételével:

A kezelendő víz jellegeDózis
tiszta1 db tabletta/300-400 liter víz
szennyezett1 db tabletta/150-200 liter víz
erősen szennyezett1 db tabletta/20-30 liter víz

A csomagolást a perforáció mentén, arra alkalmas eszközzel (pl. ollóval) bontsa meg úgy, hogy a tabletta ne sérüljön meg, illetve a használati utasítás a továbbiakban is olvasható maradjon.

A tabletta a hatóanyagot akkor kezdi kibocsátani, amikor az a vízzel érintkezik, ezért ügyeljen arra, hogy a tablettát a víz ellepje. Ha szükséges, a kezelést havonta egyszer ismételje meg.

A tablettával kezelt víz nem alkalmas étkezésre termelt növények (pl. zöldségek, fűszernövények) öntézésére, de felhasználható a talaj, illetve az udvar locsolására, valamint a kert, park, legelő öntözésére.

Felhasználás előtt mindig olvassa el a termék címkéjét is, és a felhasználási utasításban leírtakat minden körülmény között tartsa be!