Kiváló ár-érték arány

RODENTOX rágcsálóirtó csalétek – már egyszeri fogyasztás után is hat

Felhasználható:

Zárt térben és épületek közvetlen környékén vándorpatkány (Rattus norvegicus) irtására. Lakossági felhasználásra.

Használati utasítás:

A készítményt olyan helyeken alkalmazza, ahol patkányok előfordulása észlelhető. A rágcsálók jelenlétére jellegzetes nyomaikból (fészkek, lyukak, vonulási utak, ürülék stb.) vagy a rágásuk okozta károkból következtethet. A nyomok vagy a látható károkozások alapján becsülje meg, milyen mértékben szaporodtak el a rágcsálók, majd az irtást ennek ismeretében végezze el.

A készítmény kihelyezése előtt mérlegelje, hogy a tapasztalt rágcsálóártalom megszüntethető-e irtószer alkalmazása nélkül. Irtószert csak indokolt esetben használjon. Rágcsálófertőzöttség megelőzésére vagy rágcsáló aktivitás kimutatására ne alkalmazza.

Az irtás megkezdése előtt – a kezelés hatékonyságának növelése és az újrafertőződés megelőzése érdekében – ellenőrizze a kezelendő területet. A lyukakat, felfúrásokat szüntesse meg, és lehetőség szerint a rágcsálók számára elérhető minden táplálék- (például élelmiszerhulladék, kiömlött gabona stb.) és folyadékforrást szüntessen meg. Ettől eltekintve a rágcsálóirtószer kihelyezésekor már ne takarítsa fel a fertőzött területet, mert azzal megzavarja a rágcsálópopulációt, és az irtószerből történő fogyasztást nehezebb lesz elérni.

Az irtószer használatra történő előkészítése:

A zacskót felnyitás nélkül helyezze zárt, illetéktelen felnyitás ellen védett etetőládába. Az etetőládát a csomagolás nem tartalmazza. Javasoljuk a Bábolna Bio Kft. által forgalmazott MULTIBAITER® etetőláda alkalmazását. Egy etetőládába az alkalmazási dózisnak megfelelő maximum mennyiség kerülhet. Lehetőség szerint rögzítse a zacskókat az etetőládában található rúd vagy tüske segítségével.

Az etetőládán jól olvasható módon, letörölhetetlenül tüntesse fel a következőket: rágcsálóirtószert tartalmaz! Tilos elmozdítani vagy felnyitni! Baleset esetén forduljon toxikológiai központhoz (06-80-201-199)! RODENTOX rágcsálóirtó csalétek, hatóanyaga: 0,0027 % bromadiolon.

AZ IRTÓSZER KIHELYEZÉSE:

Az irtószert tartalmazó etetőládát helyezze a rágcsálók által látogatott helyekre, azok vonulási útjaira, illetve feltételezett búvóhelyeik közelébe. Elsősorban a falak mentén, a polcok alatt alakítson ki etetőhelyeket.

Ügyeljen arra, hogy az etetőláda olyan helyre kerüljön, ahol gyermekek, házi- és haszonállatok, valamint egyéb vadon élő állatok nem férnek hozzá! Lehetőség szerint gondoskodjon az etetőláda rögzítéséről. Védje a ládát a közvetlen víztől, esőtől, az időjárás viszontagságaitól. Irtószert kizárólag zárt etetőládában szabad kihelyezni!

A kezelés lépései:

Alkalmazási dózis:

  • kismértékű ártalom esetén: 10 méterenként 100-150 gramm,
  • nagymértékű ártalom esetén: 7 méterenként 100-150 gramm.

Az etetőhelyeket a kezelés kezdetekor legalább 5-7 naponként, majd később legalább heti rendszerességgel ellenőrizze. Amennyiben a zacskók kiürültek, tegyen újakat a ládába. A beszennyezett vagy megromlott rágcsálóirtó szert a csomagolással együtt távolítsa el, és helyezzen ki újakat.

Ha a kihelyezett irtószer folyamatosan elfogy, akkor létesítsen több etetőhelyet.

Amennyiben a zacskókat a rágcsálók nem rágták ki, de továbbra is jelen vannak, helyezze át az irtószert tartalmazó etetőládát máshová.

A véralvadásgátló hatóanyag késleltetett hatása miatt a rágcsálók elhullásának kezdete a fogyasztás után 3-5 nappal várható. A csalétket csak addig hagyja kihelyezve, amíg azt a rágcsálók jelenléte vagy aktivitása indokolja. A rágcsálóártalom a kezelés hatására általában 2-6 hét alatt szűnik meg. Amennyiben a rágcsálók előfordulása és ártalma 35 nap alatt sem csökken érzékelhetően, forduljon kártevőirtó szakemberhez.

Felhasználás előtt mindig olvassa el a termék címkéjét is, és a felhasználási utasításban leírtakat minden körülmény között tartsa be!